Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή 5 Ιούλη 2015 - Ένα βροντερό «Όχι» από δομές αλληλεγγύης,

oxi-afisa1.png

Αφίσα της πρωτοβουλίας
Η αφίσα της πρωτοβουλίας

*
Υπέρ του «Όχι» στην πρόταση των δανειστών στο επικείμενο δημοψήφισμα τάσσονται δομές αλληλεγγύης, «γιατί τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Οι επόμενες γενιές αξίζουν ένα μέλλον φωτεινό και χαρούμενο».
«Τώρα μιλάμε εμείς. Εμείς που πέντε χρόνια τώρα φτωχαίνουμε, δυσκολευόμαστε, αγωνιούμε, απελπιζόμαστε, παλεύουμε, ξενιτευόμαστε.
»Τώρα εμείς μιλάμε. Αποφασιμένοι απέναντι σε εκείνους που θέλουν να μας καταδικάσουν σε φτώχεια κι εξαθλίωση χωρίς τέλος».
Το κάλεσμα υπογράφουν οι δομές αλληλεγγύης: ομάδες τροφής, αγορές χωρίς μεσάζοντες, συνεταιριστικές ομάδες, κοινωνικές κουζίνες και παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία φαρμακεία αλληλεγγύης, ομάδες ενάντια στους πλειστηριασμούς, κοινωνικά φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια, αλληλέγγυες δομές σωματείων, πολιτιστικές ομάδες
«Εμείς, το κίνημα αλληλεγγύης, οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον τρία χρόνια τώρα με όλους τους τρόπους, σε καλούμε να πεις Όχι για να ζήσουμε όλοι σε μία χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική», όπως σημειώνουν.
»Όρθιοι απέναντι σε όσους μας βλέπουν σαν αριθμούς. Ευθυτενείς απέναντι σε όσους υποτιμούν και προσβάλλουν βάναυσα τους λαούς.
»Δυνατοί απέναντι σε εκείνους που θέλουν να μας σύρουν στην υποταγή. Περήφανοι όπως περήφανοι είναι πάντα όσοι αγωνίζονται για τη δημοκρατία.
Την ώρα που εκείνοι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν στον τρόμο, εμείς μετριόμαστε με το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ