Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12 ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ – YI GE DOU BU NENG SHAO [1999] από την ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12 ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ – YI GE DOU BU NENG SHAO [1999]



{Filmhouse // Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας} 
Για ενημέρωση/δημοσίευση.
Για οποιοδήποτε θέμα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
με εκτίμηση, εκ μέρους της
ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12 ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ – YI GE DOU BU NENG SHAO [1999]
w​ww.filmhouse.gr​

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 10/12

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Κίνας μια 13χρονη, που αναπληρώνει τον δάσκαλο ενός δημοτικού σχολείου, αναζητά απεγνωσμένα έναν μαθητή της, ο οποίος εγκατέλειψε το σχολείο για να βρει δουλειά, βρίσκοντας σύμμαχο στην  δύναμη της τηλεόρασης.
Αυτήν την τραγελαφική συνθήκη επιλέγει ο Γιμού για να σχολιάσει το πρόβλημα  της εκπαίδευσης στην ενδοχώρα της Κίνας, όπου αφενός τα σχολεία λειτουργούν υποτυπωδώς και αφ’ετέρου υπάρχουν τεράστια ποσοστά σχολικής διαρροής. Ετησίως ένα εκατομμύριο παιδιά εγκαταλείπουν τα βιβλία και ρίχνονται στην παραγωγή για πενταροδεκάρες (στην πραγματικότητα το ανατριχιαστικό αυτό νούμερο είναι κατά τρεις φορές υψηλότερο). 
Η ταινία είναι «ρακένδυτη»,  χωρίς σταρ, γυρισμένη στο δρόμο, στην σκόνη και στην φτώχεια και συγκινεί με την αλήθειά της, που πηγάζει τόσο από τις ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών, όσο και από την εκφραστικότητα της νεαρής πρωταγωνίστριας. Το αποτέλεσμα είναι μια συγκινητική αλλά ταυτόχρονα καυστική ταινία με συναισθήματα και χαρακτήρες,  µε ξεκάθαρο παιδαγωγικό χαρακτήρα που αγγίζει την κινεζική γη με χιούμορ και προβληματισμό.
Σε μια συνέντευξη, ο Γιμού είπε: «Δεν υπήρξε πρόθεση να κάνω κριτική στην κυβέρνηση. Αυτά που είδατε συμβαίνουν σήμερα στην Κίνα. Αντανακλούν την πραγματικότητα. Δεν κρίνω ούτε σχολιάζω. Απλώς "δείχνω". Σα να κάνω ντοκιμαντέρ». Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας.

Τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν στους πρόσφυγες της Λέσβου (με την βοήθεια της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου)


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ – YI GE DOU BU NENG SHAO [1999]
σκηνοθεσία: Zhang Yimou
παίζουν: Minzhi Wei, Huike Zhang, Zhenda Tian
Διάρκεια: 106 λεπτά
Χώρος Προβολής – Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ