Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Με ΜΑΤ σε Νομική και ΑΣΟΕΕ γιορτάζει ο Φορτσάκης το Πολυτεχνείο

mat-nomiki-5.jpgΟι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη και ο πρύτανης ζήτησε ενισχύσεις... |
 EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ


 Η  απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας, η οποία, επιλέγοντας για ακόμη μία φορά την τακτική του lock out, έστειλε από το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο.

Σήμερα το πρωί ομάδα φοιτητών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο κτίριο, ωστόσο οι αστυνομικοί τούς απώθησαν, ενώ έγινε και ρίψη αντικειμένων. Οι φοιτητές κρατώντας πανό, κατέλαβαν το ρεύμα καθόδου της Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τούς περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Περίπου μία ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας, με στόχο να διαλυθεί η ομάδα των φοιτητών που βρίσκεται στον παράδρομο της Ακαδημίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ΜΑΤ.
Στη μία το μεσημέρι εκατοντάδες φοιτητές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας κρατώντας πανό που ανέγραφαν «Από τα τανκς του '73 στα ΜΑΤ του Φορτσάκη, οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημένες».
Ωστόσο, αποκλείστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και η πορεία διαλύθηκε.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην ΑΣΟΕΕ, όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου.
Φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σήμερα στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια σε πορεία διαμαρτυρίας και αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο ίδιο σημείο.
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας για το κλείσιμο των σχολών
Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσαν ανακοίνωση για την απόφασή τους να κλείσουν τα κτίρια του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μετά από εισήγηση των κοσμητόρων των σχολών του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας (Νομικής, ΟΠΕ) αποφασίστηκε από τις πρυτανικές αρχές για λόγους ασφαλείας τα αντίστοιχα κτήρια να παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 13/11/14 έως και την προσεχή Δευτέρα 17/11. Για παρόμοιους λόγους και μετά από υπεύθυνη εκτίμηση της όλης κατάστασης βάσει των διαθέσιμων στοιχείων προκρίθηκε τελικά να κλείσει και το κτήριο της Πρυτανείας κατά το ίδιο διάστημα και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκεί εκδηλώσεις αυτών των ημερών».
«Ζητούμε την κατανόηση όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις και των εργαζομένων του Ιδρύματος για την ανάγκη αυτών των εκτάκτων ρυθμίσεων που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Πρυτανεύει σταθερά στις ενέργειές μας το συναίσθημα ευθύνης απέναντι του Πανεπιστημίου και της όλης ελληνικής πολιτείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Θυμίζουμε ότι χθες (Τρίτη) οι φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολών τους.
Βασικό αίτημα των φοιτητών του ΕΚΠΑ είναι η επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους στη μέθοδο φύλαξης του κτιρίου της πρυτανείας που εφαρμόζει ο Θεόδωρος Φορτσάκης. Στο σύνολό τους οι φοιτητές εναντιώνονται στις διαγραφές των «αιωνίων».
Η Φιλοσοφική Σχολή αποφάσισε κατάληψη για σήμερα και αύριο, ενώ η Νομική Σχολή θα είναι κατειλημμένη από αύριο μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου. Η γενική συνέλευση των φοιτητών έθεσε την κινητοποίηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ