Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές με νικητή ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣΠρόωρες εκλογές με νικητή ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ως το πιθανότερο σενάριο, μετά το κυβερνητικό ναυάγιο στη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ, ακόμα και τα συντηρητικά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Εκτενής είναι οι αναφορές των αμερικανικών δημοσιευμάτων στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Η Νιου Γιορκ Τάιμς, με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, σχολιάζει την πρόσφατη ομιλία του, Αλέξη Τσίπρα, στην Κρήτη και την αναφορά του ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές «έχουν αναγκάσει την Ελλάδα να χορεύει στους ρυθμούς τους» και ότι «τώρα, θα σέρνει τον χορό και οι αγορές θα ακολουθούν».
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μια «κουρασμένη από τη λιτότητα χώρα» και ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιθανότητα πρόωρων γενικών εκλογών». Επίσης, σημειώνεται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να φέρει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία την επόμενη χρονιά, «ανοίγοντας την πόρτα σε μια απότομη αλλαγή στις σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη και ακόμη και σε μια επανεξέταση της συνεχιζόμενης δέσμευσης για την ιδιότητα του μέλους, με κάθε κόστος, στο ευρωπαϊκό νόμισμα».
Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στην πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης και σε εκτιμήσεις στις Βρυξέλλες και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και σε μια «γενική αίσθηση» ότι «θα μπορούσε η Ευρώπη να επιβιώσει», καταγράφοντας την κατάσταση που υπήρχε στην Ευρώπη κατά την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από πέντε χρόνια έναντι της σημερινής κρίσης. Επίσης, γίνεται αναφορά στα «νέα τείχη προστασίας» που έχουν σχεδιαστεί.
Στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ αναφέρεται ότι «τις ερχόμενες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει τους αναποφάσιστους βουλευτές, πολλοί από τους οποίους κινδυνεύουν να χάσουν τις έδρες τους, αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές».
Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε μετά την ψηφοφορία ότι ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να αποφύγει περαιτέρω περίοδο αβεβαιότητας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα και είμαι βέβαιος ότι οι βουλευτές θα κατανοήσουν ότι η χώρα δεν θα πρέπει να μπει σε νέες περιπέτειες».
Ιστοσελίδες εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων προβάλλουν ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες με αναφορά στο αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών. Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «αυτό που συνέβη σήμερα άνοιξε το δρόμο προς τις (εθνικές) εκλογές» όπως σημειώνεται.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, ότι «έχουμε μπροστά μας άλλες δύο ψηφοφορίες. Διατηρώ την ελπίδα ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα και είμαι σίγουρος ότι οι βουλευτές γνωρίζουν ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες». Νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με την ανταπόκριση, το πρωθυπουργικό γραφείο υποστήριξε ότι η ψήφος υπέρ του Δήμα σημαίνει «την αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία (της Ελλάδας)».
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι «πολύ σύντομα οι άνθρωποί μας θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις».
To Bloomberg αναφέρει το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας και επισημαίνει ότι «η προσοχή πλέον στρέφεται στη δεύτερη ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου». Όπως τονίζεται «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα χρειαστεί τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», ενώ αναφέρεται ότι «αν αποτύχει και στην τρίτη προσπάθεια, στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».
«Θα χρειαστεί μια μεγάλη πολιτική εξέλιξη από τώρα έως τις 29 Δεκεμβρίου για να πάρει τις ψήφους» η κυβέρνηση, σημειώνει ένας αναλυτής στο πρακτορείο, ενώ επισημαίνεται ότι το ευρώ σημείωσε ελαφρά πτώση την ώρα της ψηφοφορίας.
Σε άλλη ανταπόκριση από την Αθήνα για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, τονίζεται ότι «η επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήταν έκπληξη για το ελληνικό κατεστημένο, αλλά ο κ. Σαμαράς είχε προηγουμένως συζητήσει τα σχέδιά του με Βρυξέλλες και Βερολίνο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι 14 ξένα τηλεοπτικά κανάλια απευθύνθηκαν στο γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου ζητώντας δορυφορική σύνδεση, ενώ τουλάχιστον πέντε διεθνή πρακτορεία (Ιαπωνικό, Γερμανικό, Τούρκικο) και τηλεοπτικοί σταθμοί (Ιταλική τηλεόραση) συνδέθηκαν ζωντανά με το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.


__________________
από το:  ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ