Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Κρίσιμη σύσκεψη Ελληνοαμερικανών παραγόντων με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου- Φόβοι των ΗΠΑ για δράση του ISIS στη χώρα μας...

   Το αμερικανικό σχέδιο για την Ελλάδα   

ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ*



Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μέχρι και την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο επίσημος αμερικανικός παράγων ήταν διακριτικός, επιφυλακτικός και περιοριζόταν σε υποστηρικτική ρητορική, χωρίς ουσιαστικές δράσεις. Ακόμη και η πολυπόθητη πρόσκληση προς τον νεοεκλεγέντα στις 17 Ιουνίου 2012 πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που σχεδόν είχαν προαναγγείλει τα γνωστά «παπαγαλάκια» από το βράδυ κιόλας της εκλογικής επικράτησης της ΝΔ, ήρθε τελικά έπειτα από έναν χρόνο: καταμεσής του Αυγούστου του 2013, σε μια «νεκρή» Ουάσιγκτον κι έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις μέσω υποβολιμαίων ελληνικών δημοσιευμάτων, που επί δεκατέσσερις μήνες είχαν κάνει σίριαλ την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, την οποία χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο η τότε κυβέρνηση μετά τα όσα ακολούθησαν το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Οι αμερικανικές παρεμβάσεις, έστω και σε επίπεδο δηλώσεων, σχετικά με το «ελληνικό πρόβλημα» τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν ήταν τίποτα μπροστά στην πίεση που ασκήθηκε από πλευράς ΗΠΑ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, υπέρ της Ελλάδας – και, μάλιστα, σε διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα μικρότερο των έξι μηνών. Αυτή η επίμονη, αναβαθμισμένη ρητορική Αμερικανών αξιωματούχων αλλά και τα όσα όντως πολύ σημαντικά έχει δηλώσει μέχρι σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα αδιαμφισβήτητα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: εκφράζουν μόνο προθέσεις και όχι ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών. Είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα; Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «Επικαίρων» επιχειρείται να δοθεί μια απάντηση βάσει πληροφοριών που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, αλλά και λεπτομερειών που έχουν τη σημασία και τη σημειολογία τους, και όχι μέσα από αναλύσεις και «δίκες προθέσεων».

Το παρασκήνιο για την εκδήλωση της 6ης Αυγούστου

Στην καθιερωμένη εδώ και μία δεκαπενταετία στην Ουάσιγκτον κοινή σύσκεψη της ομάδας εργασίας των Ελληνοκυπρίων (ΠΣΕΚΑ, Παναμερικανική Κυπριακή Ομοσπονδία κ.λπ.) με γερουσιαστές, βουλευτές και ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης και διπλωματίας το διήμερο 15-16 Ιουλίου, ο δραστήριος δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστός φιλέλληνας και πολέμιος της Τουρκίας, αποκάλυψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι «ουδείς μου έχει ζητήσει να κάνω κάτι για την Ελλάδα...». Το αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης για το Κυπριακό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την τουρκική εισβολή του 1974, ήταν να συμφωνηθεί, έπειτα κι από επίμονο αίτημα προς τον Λευκό Οίκο του γερουσιαστή Μενέντεζ, να υπάρξει μια ειδική εκδήλωση στις 6 Αυγούστου με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ υπό την αιγίδα και την εποπτεία του Λευκού Οίκου, όπου θα συζητούνταν τρόποι υποστήριξης της Ελλάδας.
Αν και την ώρα που όδευαν στο τυπογραφείο τα «Επίκαιρα» δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματά της, στη συνάντηση αυτή, όπως αναφέρουν άνθρωποι που εργάστηκαν με σθένος όλο αυτό το διάστημα για τη διοργάνωσή της, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων με δράση για την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων αλλά και προσωπικότητες που υποστήριξαν και οικονομικά την προεδρία Ομπάμα – τουλάχιστον αυτό ήταν το βασικό κριτήριο επιλογής τους, όπως επισήμανε στο περιοδικό μας αξιόπιστη διπλωματική πηγή. «Θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε όλους τους δυνατούς τρόπους βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βαθιά ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, παράλληλα με την πολιτική υποστήριξη που παρέχεται...» [σ.σ.: ο συνομιλητής μου εδώ εννοεί ξεκάθαρα οικονομική βοήθεια από πλευράς ΗΠΑ, κάτι το οποίο στην παρούσα φάση αποκλείεται εκ των πραγμάτων λόγω και των συσχετισμών στο Κογκρέσο, όπου η διοίκηση Ομπάμα δεν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση].

* Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ