Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend..................ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ.... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

!!

"Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη..................Νίκος Μπελογιάννης

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Έκθεση φωτιά για την Ελληνικός χρυσός

 Έργα και ημέρες της «χρυσής επένδυσης»


Η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στη δημοσιότητα την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος που καλούν σε απολογία την «Ελληνικός Χρυσός». Η έκθεση καταγράφει τα έργα και τις ημέρες της «χρυσής επένδυσης» κι αποκαλύπτει πώς η εταιρεία αποκρύπτει την επικινδυνότητα των προϊόντων της κι αποφεύγει να πάρει μέτρα προστασίας όχι μόνο του τόπου και των κατοίκων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της. 
Σύμφωνα με την έκθεση, οι συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια από 55 έως 194.300%, οι υπερβάσεις στο κάδμιο κυμαίνονται από 24 έως 31.928 %, ενώ στα υγρά απόβλητα διαπιστώνονται υπερβάσεις μαγγανίου, ψευδαργύρου, καδμίου, αρσενικού. 
«Παραβιάζονται κατάφωρα οι όροι αδειοδότησης», καταγγέλλει η βουλευτής Χαλκιδικής του Σύριζα, Κατερίνα Ιγγλέζη. «Όλα όσα καταγράφονται στην έκθεση των Επιθεωρητών κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί σε αρμόδιους, αλλά βρίσκαμε πόρτες κλειστές. Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή οι απαντήσεις ήταν εσκεμμένα γενικές κι αόριστες. Η πρώην κυβέρνηση επαναλάμβανε ότι υπάρχουν περιβαλλοντικοί όροι, μόνο που κανείς δεν έλεγε αν τηρούνται. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή αυτή θα τερματιστεί». 
«Η εταιρεία δεν μπορεί να αναπτύξει την συγκεκριμένη δραστηριότητα στην Βόρεια Χαλκιδική παρά μόνο παραβιάζοντας την νομιμότητα», δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς. «Το υπουργείο περιβάλλοντος θα επέμβει ή θα συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του, να στηρίζει δηλαδή την εταιρεία σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων και της οικονομίας της περιοχής;».

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην «Εφ.Συν.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ