Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Τελευταίες Ειδήσεις

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Συναγερμός για νέο κακόβουλο λογισμικό (malware) που διαδίδεται το τελευταίο διάστημα σε χώρες της Ευρώπης

  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ 
     07.07.2016, 


Σήμα συναγερμού εξέπεμψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με κακόβουλο λογισμικό (malware) που διαδίδεται το τελευταίο διάστημα σε χώρες της Ευρώπης, προσβάλει τα «έξυπνα» κινητά και τα τάμπλετ και κλέβει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών. 
Το λογισμικό διαδίδεται μέσω σύντομων μηνυμάτων (sms), τα οποία συνήθως προτρέπουν τους χρήστες να ακολουθήσουν σύνδεσμο (URL) και όταν μπουν εκεί εγκαθίσταται μια εφαρμογή, η οποία και αρχίζει να μεταδίδει τα στοιχεία. 
Για παράδειγμα το μήνυμα μπορεί να αναφέρει: «Δεν καταφέραμε να παραδώσουμε την παραγγελία σας. Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παράδοσή της ακολουθήστε τον σύνδεσμο hxxp://……». 
Η τεχνική, δε, αυτή χαρακτηρίζεται ως «sms phishing» ή «smishing». Η υποκλοπή των στοιχείων γίνεται όταν ο χρήστης ξεκινήσει την εφαρμογή που έχει προγραμματιστεί το κακόβουλο λογισμικό να «υποδύεται» και εμφανίζεται φόρμα εισαγωγής στοιχείων πανομοιότυπη με εκείνη της πραγματικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα τα στοιχεία εισόδου της εφαρμογής ή και τα στοιχεία εισόδου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής να αποστέλλονται στους δράστες. 
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους χρήστες φορητών συσκευών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας, για την αποφυγή προσβολής από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό. Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να: 
► Μην ανοίγουν συνδέσμους (links) που λαμβάνουν από «αυτόκλητα» μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κειμένου (sms). Οι σύνδεσμοι αυτοί ενδέχεται να παραπέμπουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή/και να προκαλούν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού. 
► Εγκαθιστούν μόνο εφαρμογές που διατίθενται στα επίσημα ηλεκτρονικά καταστήματα του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν οι κινητές ηλεκτρονικές συσκευές. 
► Να ενημερώνουν τακτικά (updates) τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν και να έχουν πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) στη συσκευή τους. 
► Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος. 

Συντάκτης: Μάνος Τσαλδάρης, 
"Εφημερίδα των Συντακτών"
 http://www.efsyn.gr/arthro/synagermos-gia-neo-kakovoylo-logismiko

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ