Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Επειδή «η εργασία απελευθερώνει», έξι ολόκληρους μήνες “άμισθη δοκιμαστική εργασία” είχε απαιτήσει τεχνική εταιρεία από υποψήφιο/ους μηχανικούς για μια θέση εξωτερικών εργασιών… Η ανεργία καθημερινά αυξάνεται και τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη. Τον ερχόμενο μήνα αυτά τα “προαπαιτούμενα” που έχει ήδη αποδεχτεί “η κυβέρνηση της αριστεράς” θα ισοπεδώσουν κάθε εργατική κατάκτηση. Η ¨δοκιμαστική περίοδος” θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, …αλλά θα μείνουμε Ευρώπη.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια μικρή προσωπική εμπειρία, όπως πολλές που έχει ακούσει ή βιώσει ο καθένας μας, στην προσπάθεια μου για εξεύρεση εργασίας, που αν δεν ήταν απόλυτα εξοργιστική θα ήταν κάπως αστεία. Σίγουρα πάντως είναι απολύτως ενδεικτική των διαθέσεων που έχει δημιουργήσει η παρούσα κατάσταση σε ένα μεγάλο μέρος αυτού που ονομάζουμε «εργοδοσία» απέναντι στον εργαζόμενο.
Σας στέλνω ένα mail που έλαβα από έναν επίδοξο εργοδότη, ως απάντηση σε δικό μου mail, που εκδήλωνα ενδιαφέρον να καλύψω θέση εργασίας, που είχε αναγγείλει στο επίσημο site του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας). Σημειώνω ότι η θέση αφορούσε μόνιμη θέση εργασίας (όχι μαθητεία ή πρακτική).
«Επειδή έχουμε λάβει διάφορα CV για την θέση του υπαλλήλου γραφείου, πολλά εκ των οποίων ακόμη και διπλ. Μηχανικών με μεταπτυχιακό που μας δίνουν την εντύπωση ότι ενδεχόμενα δεν έχει γίνει αντιληπτό το αντικείμενο εργασίας, σας στέλνουμε μερικές πληροφορίες και παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε στη περίπτωση που συνεχίζετε να ενδιαφέρεστε και στο απαντητικό e-mail παρακαλούμε όπως μας ξαναστείλετε το CV σας.
Περιγραφή Αντικειμένου Εργασίας
– Γραμματειακή υποστήριξη (έγγραφα, λογαριασμοί κτλ)
– Εξωτερικές εργασίες (τράπεζες, εφορίες, ΤΣΜΕΔΕ, πολεοδομίες κτλ)
– Υποστήριξη μελετητικού τμήματος (Σχεδίαση Autocad, εκτυπώσεις, τευχοποιήσεις, συμμετοχή σε αποτυπώσεις, άλλες τεχνικές εργασίες κτλ), θα πρέπει δε να είναι διαθέσιμος να μεταβεί εκτός έδρας για κάποιες από τις εργασίες αυτές
Ελάχιστες ικανότητες υποψηφίου
– Θα πρέπει να έχει τεχνικό υπόβαθρο, να μπορεί να διαβάσει σχέδια και να έχει αντίληψη των βασικών εννοιών (ΓΟΚ και κατασκευών)
– Θα πρέπει να έχει μεγάλη ευχέρεια με τους Η/Υ και ειδικά με το MS Office και το Autocad
Άλλες πληροφορίες
– Όποιος επιλεγεί θα πρέπει να επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για την εργασία του
– Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει άμισθη δοκιμαστική περίοδος 4 έως 6 μηνών
– Καπνιστές δεν γίνονται δεκτοί»

Αφού απορεί αρχικά για ποιο λόγο στην Ελλάδα του ενός εκατομμυρίου (;) ανέργων μπορεί ένας μηχανικός να εκδηλώνει ενδιαφέρον για μια θέση υπαλλήλου γραφείου, συμπεραίνει ότι παρά το μεταπτυχιακό του, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί το αντικείμενο, οπότε το διευκρινίζει. Αφού λοιπόν αντιληφθείς το αντικείμενο, πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι θα δουλέψεις αμισθί για περίοδο 4 έως 6 μηνών!!! Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος μπορεί κάλλιστα να θεωρηθείς ανεπαρκής και ο εργοδότης σου να επαναλάβει την διαδικασία αναζήτησης του ιδανικού «τα κάνω όλα και συμφέρω, γιατί δουλεύω τζάμπα» εργαζόμενου, που ιδανικά δεν θα καπνίζει κιόλας, για να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ξεφύγει έστω και με μια μικρή δική του στιγμή απόλαυσης από το εργασιακό μαρτύριο που του επιφυλάσσει ο νέων μνημονιακών ηθών εργοδότης του.

Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν για μένα είναι πιο εξοργιστικό το γεγονός αυτό καθαυτό ότι θέλει να απασχολήσει εργαζόμενο τζάμπα για 6 μήνες ή το γεγονός ότι απέστειλε με θράσος το mail αυτό σε όλους όσους του απέστειλαν βιογραφικό, αδιαφορώντας για το ότι ξεκάθαρα δηλώνει ότι θα ακολουθήσει μια παράνομη (;;;;;)* πρακτική.
τα ερωτηματικά δικά μας
Φιλικά
Φ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ