Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

«Προδότες» επειδή δεν μένουν στον τόπο τους χαρακτήρισε τους νέους και τις νέες που αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό ο κ. Κώστας Καζάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καζάκος: «Προδότες οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό»

«Προδότες» επειδή δεν μένουν στον τόπο τους χαρακτήρισε τους νέους και τις νέες που αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό ο κ. Κώστας Καζάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Ό,τι θέλει ο νέος, ό,τι επιθυμεί, δουλειά, σπίτι, οικογένεια πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του» τόνισε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Αλλιώς είναι ξένος. Έφυγαν και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες. Και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία προδοσία»!

_____________

~~~~~~~~~~~~~~~

Πάνος Αϊβαλής

Ένας στίχος του μεγάλου μας Νίκου Καζαντζάκη δίνει την συνέχεια των λεγόμενων του Κώστα Καζάκου, στα νέα παιδιά που εγκαταλείπουν την χώρα τους σε μια εποχή που πρέπει εδώ να δώσουν την μάχη με τους κάθε λογής κατακτητές που εποφθαλμιούν την χώρα μας: 
Το σπίτι στην Αίγινα
 «Συλλογίζομαι την Αίγινα 
– το σπίτι, τον ήλιο, τη μπλάβη θάλασσα – και λέω// τί τέρας πρέπει να ’ναι ο άνθρωπος,// τι άπληστο θεριό η ψυχή, για ν’ αφήνει // τέτοια ανεχτίμητα αγαθά και να // περιπλανιέται μακριά, μέσα στη βροχή // και στην ομίχλη». 
(Λονδίνο, 2 Ιουλίου 1939)


~~~~~~~~~~~~~~~
διαβάστε ακόμα:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ