Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ο φιλέλληνας Ζόσεπ Τέρο (Josep Tero) Καταλανός τραγουδιστής έδωσε μια άλλη νότα στη σκληρή πραγματικότητα των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού



Η μουσική του Ζόσεπ Τέρο (Josep Tero) και τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη αντήχησαν χθες το απόγευμα στους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού. Ο φιλέλληνας Καταλανός τραγουδιστής έδωσε μια άλλη νότα στη σκληρή πραγματικότητα των έγκλειστων, ενώ ήδη έχει τραγουδήσει στις γυναικείες φυλακές της Βαρκελόνης. Μαζί του και ο πανεπιστημιακός καθηγητής φιλολογίας Εουσέμπι Αγιένσα, ο οποίος έχει μεταφράσει στα καταλανικά τα ποιήματα του «Μεγάλου Αλεξανδρινού» Κ.Καβάφη.
Παρουσίασε 8 ποιήματα του Καβάφη, μελοποιημένα απ΄τον ίδιο, ενώ τις απαγγελίες αυτών των ποιημάτων έκαναν οι «έγκλειστοι», ο διευθυντής των φυλακών κ.Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και η αφεντιά μου. 
Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Προοδευτικής Νεολαίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 90 χρόνων της. Ψυχή των βετεράνων ο Νίκος Μάλλιαρης [Nikos Malliaris]. 
Ήταν η δεύτερη καλλιτεχνική συνύπαρξη των «ελεύθερων» και των φυλακισμένων, μετά την έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο. 
Ο Ζόσεπ Τέρο έχει μουσικούς δεσμούς με την Ελλάδα και στηρίζει τη συμβολή του ελληνισμού στις άρρηκτες σχέσεις αθλητισμού και πολιτισμού και το ρόλο της Μπαρτσελόνα στην έκφραση της ανυπομονησίας του καταλανικού λαού για ελευθερία και θεωρεί κήρυκα της καταλανικής "επανάστασης", τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

1 σχόλιο:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ