Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη

Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ ζει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Migration crisis in Europe: Refugees arrive on the shores of the island of Lesbos after crossing the Aegean sea from Turkey ©UNHCR/Achilleas Zavallis   
©UNHCR/Achilleas Zavallis


Από το 2015, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση της μετανάστευσης στην Ευρώπη. Μόνο το 2016, 362,753 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην ΕΕ διασχίζοντας τη Μεσόγειο. 5.088 από αυτούς αγνοούνται ή έχουν χάσει τη ζωή τους. Η ΕΕ εργάζεται για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.
Η προσφυγική κρίση σε αριθμούς
Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στην Ευρώπη εξαιτίας των συγκρούσεων, της τρομοκρατίας αλλά και επειδή διώκονται στις χώρες τους. Από το 1,2 εκατομμύρια ανθρώπων που αιτήθηκαν για πρώτη φορά άσυλο στην ΕΕ το 2016, το ένα τέταρτο προέρχονται από τη Συρία, με το Αφγανιστάν και το Ιράκ να ακολουθούν. Σε όλες αυτές τις χώρες οι πολίτες αντιμετωπίζουν απειλές από εξτρεμιστικές ομάδες.
Το Μάρτιο του 2016, ΕΕ και Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία, σύμφωνα με την οποία όλοι οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στην ΕΕ μέσα από τα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Από τον Μάιο του 2016, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό των μεταναστών που από την Αφρική διασχίζουν τη Μεσόγειο και κατευθύνονται προς την Ιταλία.
Βρείτε περισσότερα στοιχεία για τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα προσφυγικά ρεύματα, τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, την παροχή οικονομικής βοήθειας της ΕΕ αλλά και το πώς η Ένωση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, εδώ.

Η απάντηση της ΕΕ στην προσφυγική κρίση
Η κρίση της μετανάστευσης στην Ευρώπη έχει φέρει στην επιφάνεια τις ανεπάρκειες στο σύστημα ασύλου της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ετοιμάζει έκθεση στην οποία θα παρουσιάζει τη θέση του για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου, το οποίο καθορίζει ποιο κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου. Η έκθεση παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017 στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και αναμένεται η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου.
Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετείχε στην προετοιμασία νέων μέτρων για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων αλλά και στη δημιουργία πιο αποτελεσματικού συστήματος συλλογής και αποθήκευσης πληροφοριών των ανθρώπων που εισέρχονται στην ΕΕ.
Βρείτε εδώ περισσότερα για την απάντηση της ΕΕ στην προσφυγική κρίση.
Επίσης, διαβάστε εδώ τα τελευταία νέα για την κρίση της μετανάστευσης και τι δράσεις Κοινοβουλίου. 
______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ