Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Το Σάββατο λέμε το τελευταίο Αντίο στο Κώστα Βεργόπουλο στο Α' νεκροταφείο Αθηνών

vergopoulos.jpg

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Α' νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει το Σάββατο στη 1 μ.μ. δημοσία δαπάνη η κηδεία του σπουδαίου πανεπιστημιακού και διανοούμενου, Κώστα Βεργόπουλου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες έπειτα από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο στο Παρίσι, αφού υπέστη αιμάτωμα στο κεφάλι. 
Ήταν 75 ετών και άφησε πίσω του πολύτιμο έργο. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν 15 βιβλία του από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα (το τελευταίο βιβλίο του, «Η νέα παγκόσμια αναταραχή», εκδόθηκε την άνοιξη του 2017). Βιβλία του κυκλοφόρησαν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα. 
Πολιτικά συνδέθηκε με την ανανεωτική Αριστερά, από τις θέσεις της οποίας αρθρογραφούσε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Στενές υπήρξαν οι επιστημονικές και φιλικές του σχέσεις με τον Νίκο Πουλαντζά και τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά. 

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε φιλοξενήσει αρκετές φορές άρθρα με την διορατική του ματιά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καλό ταξίδι, Κώστα Βεργόπουλε
Κώστας Βεργόπουλος: το δημιουργικό πνεύμα της εποχής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ