Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ανοιξε το νέο Μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα

γράφει η  Νόρα Ράλλη *

Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη ζωή και στο έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.
Στεγάζεται στην «Κουκουρίτσα», μία από τις εξοχικές κατοικίες της οικογένειας του Ι. Καποδίστρια στην Κέρκυρα, με την οποία είχε συνδεθεί και ο ίδιος στα νεανικά του χρόνια. Βρίσκεται μέσα σ’ έναν κατάφυτο κήπο 13 στρεμμάτων, στην κορυφή ενός λόφου, στον οικισμό Ευρωπούλων, μόλις 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Η έκθεση οργανώνεται χρονολογικά και παρουσιάζει αυθεντικά αντικείμενα, όπως πορτρέτα, μετάλλια, βιβλία, χάρτες, θρησκευτικές εικόνες, ιστορικά τεκμήρια από την περίοδο της Επτανήσου Πολιτείας, ενθύμια του Ιωάννη Καποδίστρια από τη σταδιοδρομία του κοντά στον τσάρο Αλέξανδρο Α', πολύτιμα έγγραφα για την ίδρυση του ελληνικού κράτους, έπιπλα εποχής της οικογένειάς του, αλλά και ένα πλούσιο ψηφιακό αρχείο που συγκεντρώνει τεκμήρια για τη ζωή και το έργο του.
Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 10.00 έως τις 16.00. Είσοδος 3-5 ευρώ (αλλά και ελεύθερη είσοδος για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες).
Μουσείο Καποδίστρια (Eυρωπούλοι, Κέρκυρα, τηλ. 2661 032440). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ψηφιακή επανάγνωση του 1821

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ