Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Καμιά μητέρα και κανένα μωρό στη φυλακή !!

Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή έγραφε ο Βίκτωρ Ουγκώ και στην Ελλάδα είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας κλειστά. 

Ελαιώνας Θηβών, γυναικείες φυλακές. 400 κρατούμενες και ανάμεσα τους παιδιά ως τριών ετών. 
Μιλάμε για τη πτέρυγα όπου κρατούνται οι μητέρες μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά είναι από νεογνά ως και τριών ετών. Παιδιά ενός κατώτερου Θεού, παιδιά που έμαθαν τον εγκλεισμό από κούνια, παιδιά που ακόμα και τον ήλιο τον βλέπουν με γραμμές, τις γραμμές από τα κάγκελα του κελιού τους. Το φαντάζεστε, σκέφτεστε τα παιδιά σας εκεί μέσα ;
Ήδη σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η φυλάκιση για μητέρες με ανήλικα παιδιά έχει καταργηθεί ή αντικατασταθεί με άλλους τρόπους ποινής όπως η ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) ανοιχτές δομές μέσα στη πόλη κ.α
Απαιτούμε αυτή η βαρβαρότητα να σταματήσει άμεσα και στην δική μας χώρα. Μια χώρα που φυλακίζει παιδιά δεν έχει ίχνος πολιτισμού. 
Καμιά μητέρα και κανένα μωρό στη φυλακή.
~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~

Νέες προσλήψεις στις φυλακές - 
Πολιτική επιλογή η ενίσχυση της καταστολής


Είκοσι τέσσερις (24) θέσεις γιατρών, επτά (7) θέσεις νοσηλευτών και πεντακόσιες πενήντα επτά (557) θέσεις «ανθρωποφυλάκων» εξωτερικής φρούρησης και εσωτερικής φύλαξης προκηρύχτηκαν για τη στελέχωση των φυλακών. Αλλιώς διατυπωμένα, όπως αναφέρεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ: «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων».
Η κυβέρνηση, δηλαδή ο Κοντονής και οι υπεύθυνοι του υπουργείου για τις φυλακές, ενώ αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες κράτησης σχεδόν 9.500 κρατουμένων σε όλη τη χώρα, για την ιατρική φροντίδα των κρατούμενων ασθενών, για την εκπαίδευση, τους όρους επανένταξης και το τρόπο διαχείρισης της παραβατικότητας μέσα από κοινωνιολογικά προγράμματα και ανθρωπολογικές μελέτες  αποϊδρυματοποίησης, αφήνοντας έτσι στην τύχη όσους και όσες αποφυλακίζονται, στιγματισμένους και απομονωμένους, κόπτονται μόνο να καλύψουν τα κενά που δήθεν υπάρχουν στη φρούρηση και τη φύλαξη των φυλακών.
Το αστικό ταξικό μοντέλο που υιοθετούν και εφαρμόζουν στα ζητήματα κράτησης, όλοι αυτοί οι ειδήμονες των κυβερνητικών και υπουργικών θώκων έχει μοναδικό σκοπό την ενίσχυση της καταστολής και την ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού προς αυτή την κατεύθυνση.
Η επίκληση μάλιστα για τους υποψηφίους Φύλαξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόβλεψη περί: «Μέριμνας για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης, συμβάλλει στην ομαλή διαβίωση των κρατουμένων και συντείνει με την εν γένει συμπεριφορά του στη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της συναίσθησης της κοινωνικής ευθύνης τους, ενόψει και της απόλυσής τους», δημιουργεί για άλλη μια φορά τεράστια ερωτήματα αφού καμιά προϋπόθεση επιστημονικής κατάρτισης δεν κρίνεται αναγκαία να προϋπάρχει.
Άραγε διασφαλίζονται τα προηγούμενα όπως διατυπώνονται στην προκήρυξη των προσλήψεων, ή αποτελούν μόνο ένα όψιμο ευχολόγιο με μηδενικό αντίκτυπο στην αληθινή ζωή για τις κρατούμενες και τους κρατούμενους;

Αν η απάντηση στην κατεπείγουσα έκκληση προς την Ελλάδα ώστε να αποφύγει μία κατάρρευση του σωφρονιστικού συστήματος, που απηύθυνε πρόσφατα η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης Μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), με αντίστοιχη έκθεσή της, είναι η πρόσληψη δεσμοφυλάκων και εξωτερικής φρουράς, τότε η διαχείριση από τους κρατικούς υπεύθυνους έχει μοναδικό χαρακτηριστικό τη λειτουργία των φυλακών απλώς ως αποθήκες ανθρώπινων ψυχών και σύγχρονα κολαστήρια.
___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ