Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Άγρια δολοφονήθηκε η Βουλγάρα δημοσιογράφος, Βικτόρια Μαρίνοβα, η οποία μεταξύ άλλων ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς και σύνδεσης διαχείρισης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολιτικούς και επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΗ

Σάλος από τη στυγερή δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου

marinova.png

Φωτογραφία από το Twitter @antoinebernard
Άγρια δολοφονήθηκε η Βουλγάρα δημοσιογράφος, Βικτόρια Μαρίνοβα, η οποία μεταξύ άλλων ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς και σύνδεσης διαχείρισης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ο θάνατος της 30χρονης, που βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκο της πόλης Ρούσε, προήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γκεόργκι Γκεόργκιεφ. «Το κινητό της, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα γυαλιά της και μέρος των ρούχων της έλειπαν», είπε χθες ο ίδιος.
Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών, Μλάντεν Μαρίνοφ, ανέφερε ότι το θύμα βιάστηκε, ενώ υποστήριξε ότι το έγκλημα δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη δουλειά της. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι είναι θέμα χρόνου η αστυνομία βρει τον δράστη. «Οι καλύτεροι εγκληματολόγοι αποστέλλονται στη Ρούσε, μην τους πιέζουμε, έχει αποσπαστεί πολύ DNA», δήλωσε. Η Μαρίνοβα εργαζόταν στο τηλεοπτικό σταθμό TVN και πρόσφατα έκανε ρεπορτάζ για εταιρείες, που εμπλέκονται σε χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα υποδομών, τα οποία διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές. «Με μεγάλο πόνο και ανυπέρβλητη θλίψη η ομάδα του TVN βιώνει την απώλεια της αγαπημένης μας συναδέλφου, Βικτόρια Μαρίνοβα», ανακοίνωσε το κανάλι εκφράζοντας συλλυπητήρια στους συγγενείς της.
Πρόκειται για την τρίτη δημοσιογράφο που δολοφονείται στην Ε.Ε. μέσα σε ένα χρόνο μετά την Δάφνη Γκαρουάνα Γκαλίθια στη Μάλτα και τον Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία. Επίσης, μέσα σε 15 μέρες ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι, δολοφονήθηκε, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις τουρκικές αρχές, στην Κωνσταντινούπολη, ο Αμπντιρισάκ  Σαϊντ Οζμάν μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη Σομαλία και ο Μάριο Λίονελ Γκόμεζ Σάντσες σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο Μεξικό.

Ζητούν ταχεία διερεύνηση

Διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις απαιτούν την πλήρη και ενδελεχή έρευνα για τα αίτια της δολοφονίας της 30χρονης. Επείγουσα έρευνα ζήτησαν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (ΔΧΣ), που στο φετινό παγκόσμιο δείκτη ελευθερίας του Τύπου κατέταξαν τη Βουλγαρία στην 111η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες. Ο υπεύθυνος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για θέματα Ελευθερίας των ΜΜΕ, Χαρλέμ Ντεζίρ, καταδίκασε επίσης τη φρικτή δολοφονία με μήνυμά του στο Twitter δηλώνοντας σοκαρισμένος. Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ζητάει να πληροφορηθεί ποια στήριξη σκοπεύει να παράσχει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, μέσω της OLAF, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και με ποιους τρόπους σκοπεύει να ενισχύσει τους μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς και να προστατέψει τους δημοσιογράφους-ερευνητές που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα.

Με πληροφορίες από DW και Reuters
Επιμέλεια κειμένου: Λένα Κυριακίδη
http://www.efsyn.gr/arthro/salos-apo-ti-stygeri-dolofonia-tis-voylgaras-dimosiografoy

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ