Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Τελευταίες Ειδήσεις

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Το 72% στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

   ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας  

Ο Αλέξης ΤσίπραςΟ Αλέξης Τσίπρας
Ο ελληνικός λαός στηρίζει την δύσκολη προσπάθεια της κυβέρνησης και την ανυποχώρητη στάση έναντι των δανειστών
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 
Ο ελληνικός λαός στηρίζει τη δύσκολη προσπάθεια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τη σκληρή στάση που τηρεί έναντι των πιστωτών μας σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Με συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 72% η κοινή γνώμη επιβραβεύει το νέο κυβερνητικό σχήμα για την τακτική έναντι των πιστωτών, εκτιμώντας ότι είναι σωστή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το εύρημα των απαντήσεων αναλόγως των κομματικών προτιμήσεων στην έρευνα που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ. Αποδεικνύεται ότι οι ψηφοφόροι των αποκαλούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ «μνημονιακών κομμάτων» επικροτούν την τακτική της αντιπαράθεσης: Ακόμη και το 43,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ την αξιολογούν θετικά, το ίδιο και το 51% του Ποταμιού αλλά και 54,5% του ΠΑΣΟΚ. Πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων, πιστεύει το 75%. Μακράν την καλύτερη εντύπωση (63%) έκανε η επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Το 35,5% φοβάται έξοδο από το ευρώ. Φόβο δημιουργεί μόλις στο 22,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ενώ αντιθέτως προκαλεί τρόμο στο 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ