Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend..................ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ.... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

!!

"Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη..................Νίκος Μπελογιάννης

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Αποκαλύψεις αναμένονται στο νέο βιβλίο του Ερβέ Φαλσιανί που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία σε μια εβδομάδα.

«Βόμβες» Φαλσιανί με ελληνικό ενδιαφέρονΝέα στοιχεία από τον πρώην εργαζόμενο της HSBC | REUTERS/Philippe Wojazer/Files

Συγκεκριμένα, ο Φαλσιανί λέει πως «η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε λογαριασμό με 500 εκατομμύρια ευρώ σε Ελβετική τράπεζα».
Ο πρώην εργαζόμενος στον τομέα της Πληροφορικής της τράπεζας HSBC στη Γενεύη προσθέτει σε άλλο σημείο του βιβλίου του ότι «το 2011 ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας ετέθη ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος και είχε τη λίστα, γνώριζε τα ονόματα σε αυτή και μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου».
Σύμφωνα με την «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» «όπως συνέβη στις ΗΠΑ, η λίστα HSBC χρησιμοποιήθηκε ως όπλο εκβιασμού και εμπόρευμα για δούναι και λαβείν».
«Στην Ελλάδα η λίστα εξαφανίστηκε και δε ξεκίνησε ποτέ καμία έρευνα» σημειώνει η Ιταλική εφημερίδα.

Καταιγιστικές οι πληροφορίες
Οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο φορολογικής απάτης της HSBC Ελβετίας δεν είχαν πρόσβαση παρά μόνο «στην κορυφή του παγόβουνου» διαβεβαιώνει στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ο Γαλλοϊταλός πρώην εργαζόμενος της HSBC, αρμόδιος για θέματα πληροφορικής, Ερβέ Φαλσιανί.
Η ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC βρίσκεται στο κέντρο ενός εκτεταμένου σκανδάλου καθώς πολλές εφημερίδες διαβεβαιώνουν πως βοήθησε ορισμένους από τους πελάτες της, κυρίως πλούσιους βιομηχάνους και πολιτικές προσωπικότητες, να κρύψουν δισεκατομμύρια δολάρια για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους.
Σύμφωνα με τον Φαλσιανί, «είναι αδύνατον (αυτό το σύστημα φορολογικής απάτης) να μην αφορά τις μεγάλες γαλλικές τράπεζες... Μιλάμε για μια βιομηχανία».
Συνεργασία με Podemos
Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τον Φαλσιανί, εξέφρασε το ισπανικό κόμμα Podemos. 
To Podemos ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Γαλλοϊταλό να εκπονήσει μία έκθεση, όπου θα συγκεντρώνει προτάσεις για μέτρα με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ