Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Θέματα

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

“Η Πολιτική του Φόβου” - Ομιλία της διακεκριμένης καθηγήτριας Ruth WodakΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 6/10/2015

“Η Πολιτική του Φόβου”
Καθηγήτρια Ruth Wodak
Το Διδακτορικό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζει τη Διακεκριμένη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Lancaster και επισκέπτρια Καθηγήτρια του Hellenic American University Ruth Wodak σε ανοιχτή διάλεξη με τίτλο «Η Πολιτική του Φόβου: Ποια είναι η πραγματική σημασία της ρητορικής του δεξιού λαϊκισμού;»
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Στην ομιλία της, η Ruth Wodak θα αναλύσει τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της μετανάστευσης στην Ευρώπη μέσω μιας εννοιολογικής-ιστορικής προοπτικής θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα για ποιο λόγο τα κόμματα του δεξιού λαϊκισμού και τα συνθήματά τους μοιάζουν τόσο πετυχημένα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρεκβατική δημιουργία εθνικών και υπερεθνικών ταυτοτήτων και στην ανάλυση του «καινούργιου προσώπου της πολιτικής». Η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των δεδομένων –που παρουσιάζεται και στο καινούργιο της βιβλίο με τίτλο The Politics of Fear (2015)- θα εξετάσει το ζήτημα μέσα από πολλά διαφορετικά είδη (τηλεοπτικές εκπομπές πολιτικών παρατάξεων, ντοκιμαντέρ, εξετάσεις γλωσσομάθειας και ιθαγένειας και προεκλογικό υλικό).
To θέμα που θα αναλύσει στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι επίσης, ένα από τα βασικά θέματα του Διεθνούς Συνεδρίου Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”, που διοργανώνει το Hellenic American University από τις 23 -25 Σεπτεμβρίου 2016, στο οποίο η Ruth Wodak θα είναι κεντρική ομιλήτρια.

Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ομιλία παρακαλώ δείτε το συνημμένο Δελτίο Τύπου.
For information about this event in English, please visit the link

Σύντομο βιογραφικό
Η Ruth Wodak είναι ομότιμη καθηγήτρια Λόγου και Επικοινωνίας στο Lancaster University του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ ταυτόχρονα είναι Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Πέραν των πολλών βραβείων που έχει κατά καιρούς λάβει, η καθηγήτρια Wodak το 1996 έλαβε το βραβείο Wittgenstein για Διακεκριμένους Ερευνητές. Το 2008 το Σουηδικό Κοινοβούλιο της απένειμε την Έδρα Kerstin Hesselgren ενώ το 2010 το Σουηδικό Πανεπιστήμιο Örebro την αναγόρευσε σε Επίτιμη Διδάκτορα. Το 2011 παρασημοφορήθηκε για την Προσφορά της προς τον Λαό της Αυστρίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Societas Linguistica Europea, ενώ είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών και της Academia Europea. Στις πρόσφατες εκδόσεις της συγκαταλέγονται: The Politics of Fear. What Right-wing Populist Discourses Mean (Sage 2015); The discourse of politics in action: ‘Politics as Usual’(Palgrave 2011); Migration, Identity and Belonging (with G. Delanty, P. Jones, LUP 2011), The Discursive Construction of History. Remembering the Wehrmacht’s War of Annihilation (with H. Heer, W. Manoschek, A. Pollak, Palgrave 2008), Gedenken im Gedankenjahr (with R. de Cillia, Studienverlag 2009); The SAGE Handbook of Sociolinguistics (with B. Johnstone and P. Kerswill; Sage 2010); Critical Discourse Analysis (2013; 4 Volumes; Sage Major Works), Analysing Fascism: Fascism in Talk and Text (with J. Richardson, Routledge 2013).
~~~~~~~~~~~~

Ημερομηνία εκδήλωσης //  Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, 19:00
Διεύθυνση  // Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος //  Eίσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες // Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, events@haec.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ