Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Κατάληψη από μαθητές στο Ελληνικό Προξενείο Στουτγάρδης

Εκπαίδευση


Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 έγινε κατάληψη στο Ελληνικό Προξενείο Στουτγάρδης από όλους τους μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου της πόλης για τα προβλήματα του σχολείου τους.
Σύμφωνα με το 15μελές συμβούλιο των μαθητών προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον υφυπουργό παιδείας της Ελλάδας όμως δεν τα καταφέραν γιατί τους απέφευγε.
Οι μαθητές θέλουν να λύθούν τα προβλήματα τους γιατί αλλιώς κινδυνεύει να κλείσει το μοναδικό λύκειο στην Στουτγάρδη και έτσι όλοι οι μαθητές να μείνουν χωρίς απολυτήριο.

Τα προβλήματα είναι τα εξής σύμφωνα με τους μαθητές:
1. Δεν έχουν καθηγητές για όλα τα μαθήματα και έτσι η 3η λυκείου δεν έχει ξεκινήσει έκθεση που δίνει και πανελλαδικές.
2. Δεν στέλνουν λεφτά και έτσι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις του σχολείου.
Στο alfavita.gr έστειλαν και τις φωτογραφίες από την κατάληψη με τον κύριο πρόξενο.
Διαβάστε και επιστολή μαθήτριας του Ελληνικού Γενικού Λυκείου Στουτγάρδης που την απευθύνει στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
"Μια εικόνα χίλιες λέξεις!
Εξαιτίας τους ξεριζώνονται άπειρες οικογένειες απο τις φωλιές τους και ανοίγουν φτερά σε μια άλλη χώρα για ένα καλύτερο αύριο!
Σημερα ...τα παιδιά του ελληνικού γενικού λυκείου Στουτγαρδης μαζι με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ "άφησαν" το μάθημα τους και παρευρέθηκαν σε μια κανονισμένη συμβολική κατάληψη του προξενείου χωρις να σταματήσουν την λειτουργία του!
Ο πρόξενος ήταν πρόθυμος με πολύ αισιοδοξία και τους υποδέχτηκε για το μεγάλο και κυρίως πρόβλημα που επικρατεί στα γενικά ελληνικά λύκεια της Γερμανίας για το εαν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους.Φυσικα το θέμα ειναι κυρίως οικονομικό! Τα παιδιά προέβησαν σημερα σε μια συμβολικη καταληψη για να θέσουν τα προβληματα του λυκειου τους.
Κύριε συντονιστή,κύριε υπουργέ,κύριε Φίλη και οποίος ειναι υπεύθυνος για αυτο,πρεπει να καταλάβετε πως για εμας δεν ειναι απλα ενα κτίριο που το κλειδώνεις και το ξεκλειδωνεις όποτε θελεις!
Ειναι το κτίριο "του μέλλοντος μας"! Ειναι το κτίριο απο το οποίο θα πάρουμε αυτο το "χαρτί" που θα μας συνοδέψει στο μέλλον της ζωής μας! Και ήρθες εσυ να μας το κλείσεις με το ετσι θελω;;;;;;
Ε! ΟΧΙ! Αυτα που ήξερες να τα ξεχάσεις!!!!
Δεν παίζεις με πιόνια απο ενα επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζεις με τα παιδιά σου τα απογεύματα.
Παιζεις με ψυχές αθωων ανθρώπων που θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους στα ελληνικά πανεπιστήμια της Ελλάδας παίρνοντας ενα ελληνικό απολυτήριο απο μια ξένη χώρα που εξαιτίας σου ξενιτεύτηκαν σε αυτήν !!!!
Με αυτόν τον τροπο ομως με το να κλείσεις τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού το μονο που θα καταφέρεις ειναι να μείνουν εδω τα προσφυγόπουλα της χώρας σου και να γίνουν ανειδικευτοι εργάτες της Γερμανίας! Αυτο θελεις;
ΚΑΝΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!"
 _____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ