Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μήνυμα αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους από τον Κώστα Γουρνά





ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ απεργοί πείνας συνεχίζουν την απεργία // Επιδεινώθηκε η υγεία του Μαρουάν Μπαργούθι (φωτο) // Κείμενο αλληλεγγύης από 9 φυλακισμένους αναρχικούς αγωνιστές και μήνυμα από τον Κώστα Γουρνά.
Περισσότεροι από 1.500 παλαιστίνιοι κρατούμενοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, αγωνιζόμενοι ενάντια στα βασανιστήρια, την κακομεταχείριση, την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων στα σιωνιστικά κάτεργα, καθώς και ενάντια στην εκτεταμένη χρήση της διοικητικής κράτησης – τη κάθειρξη χωρίς διεξαγωγή δίκης ή απαγγελία κατηγορίας.
Η υγεία του φυλακισμένου ηγέτη της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούθι που μαζί με άλλους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης πρωτοστατούν στην μαζική απεργία πείνας, επιδεινώθηκε σημαντικά τη περασμένη Δευτέρα. Οι σύντροφοί του ανακοίνωσαν ότι ο Μπαργούθι υποφέρει από σοβαρή πτώση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή τύπου που στηρίζει την απεργία, ο Μπαργούθι αρνήθηκε να λάβει φάρμακο που του δόθηκε από τους σιωνιστές δεσμοφύλακες στη φυλακή Αl-Jalama στο βόρειο Ισραήλ.
Οι σιωνιστές φύλακες της Al-Jalama ζήτησαν από τον συγκρατούμενο του Μπαργούθι Νάσσερ Αμπού Χμάιντ να πείσει τον Μπαργούθι να πάρει το φάρμακο, αλλά ο Αμπού Χμάιντ αρνήθηκε λέγοντας ότι αν ο Μαρουάν Μπαργούθι πεθάνει, θα πεθάνει σαν μάρτυρας. Ο Αμπου Χμάιντ τιμωρήθηκε για τη στάση του με μεταφορά στη φυλακή Eshel.

>|<
Μήνυμα αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους 
πολιτικούς κρατούμενους από τον Κώστα Γουρνά
"Ζούμε, τα τελευταία χρόνια, στις απολήξεις της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, την προσπάθεια των ελίτ να μετασχηματίσουν το διεθνή συσχετισμό δύναμης προς όφελος των πιο ισχυρών. Κι ενώ η αμιγώς οικονομική κρίση έχει εξισορροπηθεί, στα κατάλοιπά της μαίνεται ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων. Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος, παρά τα αρχικά ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά, έχει μετατραπεί εν πολλοίς σε διαμάχη 'δια αντιπροσώπων', τείνει να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη θερμή σύγκρουση όπου θα εμπλέξει άμεσα κι αμέτοχες προς το παρόν χώρες.
Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, ως μόνιμος αντιπρόσωπος και σύμμαχος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προετοιμάζεται να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο. Με την προωθητική δύναμη που του ασκείται από την εκλογή Trump, προβάλλεται ως άλλος ένας αξιόμαχος εταίρος στην περιοχή. Δεν είναι κρυφός, άλλωστε, ο φόβος για μια νέα σύρραξη στα εδάφη του Λιβάνου με τη σιιτική οργάνωση της 'χεζμπολα' που, αγχέμαχη πια, πολεμά στο πλευρό του Άσαντ.
Κι ενώ ολόκληρος ο κόσμος κινείται με απίστευτες ταχύτητες κι η πραγματικότητα αλλάζει από μέρα σε μέρα, μερικά πράγματα μένουν διαρκώς σταθερά. Όπως η παλαιστινιακή αντίσταση και οι αγώνες των κρατουμένων της στις φυλακές του κράτους του Ισραήλ, που με την αταλάντευτη στάση τους εμπνέουν εδώ και δεκαετίες τα κινήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Υποδείγματα θάρρους και πίστης στην υπόθεση της απελευθέρωσης του Παλαιστινιακού λαού από τη σιωνιστική κατοχή και πραγματικό στολίδι στην ιστορία των αγώνων στην ευρύτερη περιοχή.
Από τις ελληνικές φυλακές, ένας θερμός εναγκαλισμός με τους συντρόφους που βρίσκονται σε απεργία πείνας…
Μέχρι την τελική νίκη, να ενδυναμώσουμε το όπλο της αλληλεγγύης".
Κώστας Γουρνάς
>|<
Κείμενο φυλακισμένων αναρχικών για την απεργία πείνας 
των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων του Ισραήλ
Οι αγώνες των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον συνολικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Το 70% των παλαιστινιακών οικογενειών έχουν τουλάχιστον ένα μέλος στην οικογένεια τους που έχει φυλακιστεί για ενέργειες κατά του κράτους του Ισραήλ. Το 20% του συνολικού πληθυσμού έχει φυλακιστεί μια φορά στη ζωή του ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις τα τελευταία 30 χρόνια το 40% του ανδρικού πληθυσμού της επικράτειας της Παλαιστίνης έχει φυλακιστεί κάποια στιγμή στη ζωή του.
Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουν οι παλαιστίνιοι αγωνιστές στις φυλακές του Ισραήλ είναι και το γεγονός ότι μέχρι το 1999 τα «ήπια βασανιστήρια» κατά την διάρκεια της ανάκρισης επιτρεπόταν βάση νόμου. Ανάμεσα σε αυτά η απαγόρευση ύπνου, η καθήλωση σε κάποια στάση, η δυνατή μουσική, η έκθεση σε υπερβολική ζέστη ή υπερβολικό κρύο, η κάλυψη του προσώπου με δυσώδη υφάσματα κλπ. Το 1999 το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ έκρινε ότι είναι παράνομα σε κάποιες περιπτώσεις βάζοντας κάποιους περιορισμούς. Περιορισμούς που για παράδειγμα δεν περιλαμβάνουν την αναγκαστική σίτιση ως τέτοιο όπως προβλέπει ο ΟΗΕ. 
Στις 1 Μαΐου του 2000 σχεδόν 1000 από τους 1650 παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους συμμετείχαν σε μαζική απεργία πείνας για έναν μήνα διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καλύτερη μεταχείριση από τους φύλακες, οικογενειακά επισκεπτήρια, κατάργηση της απομόνωσης, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων. Κατά την διάρκεια διαδηλώσεων αλληλεγγύης εφτά παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους και χίλιοι περίπου τραυματίστηκαν. Αντίστοιχα τραυματίστηκαν και εξήντα ισραηλινοί. Στις 31 του ίδιου μήνα η κυβέρνηση του Ισραήλ ικανοποίησε κάποια από τα αιτήματα.
Τον Φλεβάρη του 2012 περίπου 1800 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς της διοικητικής κράτησης. Της φυλάκισης δηλαδή χωρίς στοιχεία, χωρίς κατηγορία, χωρίς δίκη και χωρίς ποινή για αόριστο χρονικό διάστημα βάση διαταγής που εκδίδει η στρατιωτική αρχή του Ισραήλ. Από τους 4500 συνολικά πολιτικούς κρατούμενους οι 310 ήταν διοικητικοί. Στα αιτήματα επίσης συμπεριλαμβάνονταν η δυνατότητα οικογενειακών επισκεπτηρίων για τους κρατούμενους που είχαν συγγενείς στη Γάζα και οι οποίοι δεν μπορούσαν να τους επισκεφτούν γιατί το κράτος του Ισραήλ τους απαγόρευε να βγουν από την Γάζα, το τέλος της απομόνωσης και η απελευθέρωση όσων βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση.
Στις 14 Μαΐου του ίδιου χρόνου και μετά από πολυήμερη απεργία πείνας οι αγωνιστές καταφέρνουν συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ όπου δεσμεύεται ότι η διοικητική κράτηση δεν ξεπερνάει τους έξι μήνες εκτός και αν στο μεταξύ προκύψουν στοιχεία. Επίσης διευρύνονται τα επισκεπτήρια με τις οικογένειες και επιστρέφουν σε κανονικές πτέρυγες όσοι βρίσκονται στην απομόνωση.
Σήμερα από τις 17 Απριλίου ξεκίνησαν απεργία πείνας 1500 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ενώ ο αριθμός τους υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 2000 κατά τις επόμενες μέρες. Ενωμένοι σε ένα ενιαίο μέτωπο και παρά τις εσωτερικές τους συγκρούσεις, συμμετέχουν στον κοινό αγώνα πολιτικοί κρατούμενοι μέλη της Φατάχ, της Χαμάς, του PFLP και της Ισλαμικής Τζιχάντ. 
Τα αιτήματα είναι παρόμοια με αυτά των προηγούμενων κινητοποιήσεων και αφορούν την δυνατότητα πρόσβασης στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα την τοποθέτηση τηλεφώνων σε κάθε πτέρυγα. Επίσης την δυνατότητα να δέχονται επισκεπτήρια από τις οικογένειες τους καθώς είναι αναγκασμένες να βγάζουν άδεια προκειμένου να διασχίσουν τα κατεχόμενα εδάφη – αιτήσεις που φυσικά συνήθως απορρίπτονται, στερώντας τους στην πράξη το δικαίωμα στο επισκεπτήριο αφού οι φυλακές βρίσκονται στα κατεχόμενα. Τέλος, ζητάνε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κατάργηση του διοικητικής κράτησης και την κατάργηση του καθεστώτος απομόνωσης.
Το κράτος του Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει με αιφνιδιαστικές μεταγωγές των απεργών και τοποθέτηση τους σε κελιά απομόνωσης.
Εμείς ως αναρχικοί κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών δεν έχουμε παρά να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή των παλαιστίνιων αγωνιστών καθώς πέρα την ξεκάθαρη και χωρίς υποσημειώσεις τοποθέτηση μας με το δίκαιο της αντίστασης απέναντι στο δίκαιο της επιβολής, το δίκαιο της σφεντόνας και του μαχαιριού απέναντι στο δίκαιο των τανκς και των βομβαρδισμών, το δίκαιο των καταπιεσμένων απέναντι στη κρατική βαρβαρότητα, το δίκαιο του παλαιστινιακού λαού απέναντι στο δίκαιο του κράτους του Ισραήλ έχουμε έναν ακόμη λόγο καθώς η τεχνολογία ελέγχου, η τεχνογνωσία του απαρτχάιντ, το καθεστώς εξαίρεσης, η σύνδεση κοινωνικού και χωροταξικού αποκλεισμού, ο στρατιωτικοποιημένος έλεγχος ολόκληρων πληθυσμών, η διοικητική κράτηση που αρχίζει να επανέρχεται και στην Ευρώπη ως τρόπος διαχείρισης της μετανάστευσης και συνολικά η δυστοπική πραγματικότητα που επιβάλει το κράτος του Ισραήλ στον λαό της Παλαιστίνης αποτελεί πυξίδα για την εξουσία και έναν πειραματισμό που θα κληθούν να εφαρμόσουν και τα υπόλοιπα κράτη.
- ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
- ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΣΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Χαρίσης Φοίβος, Μιχαηλίδης Ιωάννης, Καραγιαννίδης Γιώργος, Θεοφίλου Τάσος, Μπoυρζούκος Ανδρέας, Σαραφούδης Γρηγόρης, Πολίτης Δημήτρης, Σταμπούλος Αντώνης, Ντάλιος Αργύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ