Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Γαβριήλ Σακελλαρίδης - Αριστερός είναι και φαίνεται


Του Βαγγέλη Καραγεώργου*


Δεν θα σταθώ στο ότι κανείς εργολάβος δεν άρχισε να τρίβει τα χέρια του αναλογιζόμενος συμβάσεις με τον Δήμο Αθηναίων μόλις άκουσε ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πέρασε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Βλέπεις, ο «μικρός» είναι πολύ… περιθωριακός για να γνωρίζει ήδη τον «καλό κόσμο» τούτης της χώρας.


Δεν θα σταθώ ούτε στην «απειρία» του που τον κάνει τόσο συνεπή, ώστε ενώ γνώριζε από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων πως η ασφάλεια και το κυνήγι των «λαθρομεταναστών» είναι τα κλειδιά που ανοίγουν το παλιό κτίριο στην πλατεία Κοτζιά, αυτός όχι μόνο δεν έκανε γαργάρα το συγκεκριμένο κομμάτι των απόψεών του, αλλά μίλησε δυνατά και επανειλημμένως για λιγότερη αστυνομία, περισσότερα δικαιώματα και αλληλεγγύη χωρίς εθνικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς ή άλλους περιορισμούς.
Θα σταθώ όμως στο μεγαλύτερο «ατόπημά» του το βράδυ του α’ γύρου, όταν στη δεύτερη επισήμανσή του αναφέρθηκε στο αρνητικό γεγονός των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών του ναζιστικού μορφώματος.
Αντί να ψαρέψει, όπως ο Καμίνης, ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ποντάροντας στην υποτίθεται αντιμνημονιακή ρητορική των ναζί, αυτός ήταν σαν να έλεγε ότι δεν επιθυμώ ναζιστικές ψήφους.
Γιατί έχουν σημασία όλα αυτά; Γιατί η ιδιαίτερα υψηλή επίδοση ενός άγνωστου ώς χθες νέου ανθρώπου σε πείσμα των δημοσκοπήσεων ενδείκνυται για συμπεράσματα.
Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, «τρεις κάλπες, μία ψήφος», προσπάθησε να πολιτικοποιήσει την υπάρχουσα κοινωνική πόλωση ανάμεσα σε αυτούς που υποφέρουν από τα μνημόνια και σε αυτούς που ευνοήθηκαν ή δεν επηρεάστηκαν.
Η προσπάθεια αυτή είχε αντίπαλο τις ιδιαιτερότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών, που έχουν να κάνουν και με τα πρόσωπα και πολύ περισσότερο με τις πελατειακές σχέσεις.
Ομως όπου αυτή η τακτική υπηρετήθηκε από έναν ξεκάθαρα αριστερό λόγο και ένα πρόσωπο που να τον σηματοδοτεί, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Το μήνυμα έχει φτάσει στους αριστερούς πολίτες, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στον α’ γύρο και τι γραμμή έχει για τον β’ το κόμμα όπου ανήκουν και μπορεί αυτή να είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη που ίσως δώσει τον πρώτο δήμο της χώρας για πρώτη φορά στην Αριστερά.

______________
22/05/14ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ