Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Προκαλεί ο δικαστικός επιμελητής μετά την κατάσχεση στο Ρέθυμνο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Κρήτη,  κατασχέσεις  
Ρεπορτάζ: 
Μάριος Διονέλλης
04.09.2017,

ΡΕΘΥΜΝΟ:

Ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια του «διαγγέλματός» του προς τους πολίτες του Ρεθύμνου 
Με προκλητικό τρόπο και με φρασεολογία που δεν συνάδει με εκπρόσωπο του νομικού κόσμου ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά στην υπόθεση κατάσχεσης μιας επιχείρησης στην οποία προχώρησε ο ίδιος το Σάββατο στο Ρέθυμνο εξ ονόματος αμερικανικού fund. 
Αναχωρώντας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ο κ. Παναγόπουλος απηύθυνε «διάγγελμα προς τους πολίτες του Ρεθύμνου» σε ιταμό ύφος έναντι όσων αντιστάθηκαν στην κατάσχεση του καταστήματος στην οδό Αρκαδίου.
Ο κ. Παναγόπουλος αναφερόμενος στην κατάσχεση μίλησε για θρίαμβο της Δικαιοσύνης έναντι ενός δύστροπου κακοπληρωτή ευχαριστώντας προσωπικά τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνης, οι οποίοι, όπως λέει, έδωσαν προσωπικά την εντολή για την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος απευθυνόμενος στους Κρητικούς αναφέρει:
Αν κάποιος έντιμος Κρητικός πιστεύει ότι ένας δικαστικός λειτουργός έχει θίξει την τιμή και την υπόληψή του, να πάρει το κουμπούρι του ή το κρητικό μαχαίρι του και να έρθει να με αντιμετωπίσει και να ξέρει ότι δε θα προβάλω καμία αντίσταση. 
Να έρθει πλυμένος, χτενισμένος, να με αντιμετωπίσει.
Αλλά από έναν άπλυτο, βρωμιάρη, ξεδοντιάρη από αυτό το πλήθος δεν θα ανεχτώ ούτε κουβέντα.
Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτηρίζει «απόστημα» τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου ενώ προειδοποιεί πως θα έρθει ξανά στην Κρήτη σε περίπτωση ανομίας. 

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος: 


Η κατάσχεση επιχείρησης ενδυμάτων που έκανε ο κ. Παναγόπουλος εξ ονόματος του αμερικανικού επενδυτικού fund «Sankaty Advisors» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών στο Ρέθυμνο που προσπάθησαν να την αποτρέψουν.
Ένας από τους διαμαρτυρόμενους το πρωί του Σαββάτου επιτέθηκε και στον ίδιο χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Ο ίδιος συνελήφθη αργότερα και ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.
Από την πλευρά του οφειλέτη πάντως τονίζεται πως έχει ζητήσει επανειλημμένα την ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου του, με την εταιρία όμως να έχει υπέρογκες απαιτήσεις, μεγαλύτερες και από τις δυνατότητές του προ κρίσης.
Συγκεκριμένα ενώ μέσω leasing στην τράπεζα πλήρωνε 15.000 μηνιαίο ενοίκιο, η επενδυτική εταιρία που αγόρασε το «κόκκινο» δάνειό του, του ζητά την άμεση καταβολή 300.000 ευρώ και 17.000 μηνιαίο ενοίκιο. Από το δάνειο των περίπου 2 εκατομμυρίων ο συγκεκριμένος οφειλέτης έχει αποπληρώσει περίπου 700.000 ευρώ. 
Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» της Δευτέρας ο δικηγόρος του επιχειρηματία που υπέστη την κατάσχεση, Πέτρος Στεφανάκης, στέκεται επικριτικά ως προς το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο επετράπη η πώληση των «κόκκινων δανείων» στις ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες εφόσον δεν είναι τράπεζες, δεν ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος για το αν είναι καταχρηστικές οι απαιτήσεις τους από τους οφειλέτες. 
«Θα έπρεπε ο νόμος να υποχρεώνει τις εταιρίες αυτές να αντιμετωπίζουν με κοινωνικά φίλτρα και πραγματικά κριτήρια τους οφειλέτες. Ο πελάτης μου ζητά να ρυθμίσει με ευνοϊκότερους όρους την οφειλή του και να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρησή του. Έχουμε κάνει συνεχείς προτάσεις προς την εταιρία, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές», λέει ο ίδιος. 

___________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επεισοδιακή κατάσχεση στο Ρέθυμνο - Φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Βίντεο από τις αντιδράσεις για την κατάσχεση στο Ρέθυμνο
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπρησμό στα γραφεία του Ρεθύμνου

~~~~~~~~~~~~~~

Πάνος Αϊβαλής "Ξαναχτύπησαν τα ξένα funds. Επεισόδια και συλλήψεις σήμερα το πρωί". Όποιος κυκλοφορούσε στο ξημέρωμα της ημέρας θα νόμισε ότι μάλλον στρατιωτική δικτατορία είχε επιβληθεί στη χώρα.
Δημήτρης Κ. Τζανακάκης // ΡΕΘΥΜΝΟ............................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ