Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνάνε τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στη μεταβίβαση των 137 από τα συνολικά 228 διαμερισμάτων του προσφυγικού συνοικισμού (προσφυγικά) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο στο Ταμεία Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (507/2018 απόφαση), απέρριψε την αίτηση του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος υποστήριζε πως έχει την κυριότητα των ακινήτων αναφέροντας πως αυτή υπάγεται στην αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων, όπου, εάν επιθυμεί, μπορεί να προσφύγει ο Δήμος.
Επισημαίνεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι από μόνη της η μεταβίβαση των ακινήτων αυτών στο ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να εγκρίνεται οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτά, αλλά και βασικά χωρίς να αποχαρακτηρίζονται  από μνημεία, είναι νόμιμη και συνταγματική. Μόνο η μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας του συνόλου του μνημείου, αναφέρουν  οι σύμβουλοι Επικρατείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα των διαμερισμάτων του προσφυγικού συνοικισμού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, είναι χαρακτηρισμένο «νεότερο μνημείο»  από έτος 2003.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ