Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ανάλγητο κράτος με θύμα 82χρονη ανάπηρη... στα Χανιά



Ανάλγητο κράτος με θύμα 82χρονη ανάπηρη...//


(Επειδή λαμβάνει σύνταξη ΟΓΑ 338 ευρώ, με βάση νόμο του 2004 στερείται το επίδομα αναπηρίας)
Αναπηρία σε ποσοστό 100% και την ανάγκη στήριξη της από έτερο πρόσωπο αναγνωρίζουν για μια 82χρονη Χανιώτισσα οι επιτροπές γνωμάτευσης (ΚΕΠΑ), όμως δεν της δικαιολογούν επίδομα αναπηρίας αφού λαμβάνει μια σύνταξη γήρατος… 338 ευρώ από τον ΟΓΑ!
Εκ μέρους της οικογένειας της Κατερίνας Γεωργακάκη, η κόρη της Βάσω μας λέει πως τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της υπέστη βαρύ εγκεφαλικό τον Μάιο του 2015. « Η μητέρα μου είχε μια σύνταξη αναπηρίας μέχρι τα 60 της που την την έκοψαν όταν έπρεπε να πάρει σύνταξη γήρατος. Μέχρι το Μάιο του 2015 δεν είχε κάποιο πρόβλημα γιατί εξυπηρετούνταν μόνη της. Μπορούσε να πάει στην τουαλέτα, να κινηθεί, να πάρει τα φάρμακα της. Παθαίνει εγκεφαλικό και μένει ανάπηρη όλη η δεξιά της πλευρά! Πλέον χρειάζεται ένα άτομο δίπλα της 24ώρες το 24ωρο γιατί δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Μετά από μια λοίμωξη αναπνευστικού που έπαθε πρέπει να λαμβάνει και οξυγόνο 18 ώρες την ημέρα. Όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο, η γυναίκα για να την προσέχει, η φαρμακευτική αγωγή, οι κρέμες που απαιτούνται για τους κατάκοιτους ανθρώπους. Όλα αυτά δεν καλύπτονται φυσικά από τα 338 ευρώ», επισημαίνει.
Με γνωμάτευση του νευροχειρούργος Δημόσιου Νοσοκομείου χαρακτηρίζει τετραπληγική την γυναίκα. Ωστόσο οι Επιτροπές ΕΚΠΑ, του Υπουργείου Εργασίας παρότι διέγνωσαν αναπηρία 100%, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει τετραπληγία ή παραπληγία και έτσι η γυναίκα δεν μπορεί να λάβει το επίδομα αναπήρου!
«Της βγάζουν 100% αναπηρία αλλά επειδή δεν είναι παραπληγική ή τετραπληγική το ταμείο της δεν δικαιολογεί το αναπηρικό επίδομα. Πήγαμε στην πρόνοια, στον ΟΓΑ στο Ηράκλειο ζητήσαμε βοήθεια αλλά όλοι μας έλεγαν ότι δεν το προβλέπει ο νόμος. Εμείς δεν ζητάμε να μας δοθούν παραπάνω χρήματα ή κάτι που δεν δικαιούμαστε. Αλλά όταν αναγνωρίζουν ότι είναι ανάπηρη 100%, ότι έχει ανάγκη ανθρώπου πως περιμένουν ότι όλα αυτά θα καλυφθούν με 333 ευρώ σύνταξη; Ας μας απαντήσουν πως μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σε ανάλογη θέση είναι βέβαια και άλλοι άνθρωποι όχι μόνο η μητέρα μου» δηλώνει η Βάσω Γεωργακάκη.
«Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία»
«Δυστυχώς ο OΓΑ, ως ταμείο είναι μια ιδιόρρυθμη περίπτωση. Για τον ΟΓΑ άσχετα αν είχες αναπηρική σύνταξη μόλις θα πρέπει να πάρεις τη σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ σου κόβονταν η αναπηρική. Λες και αυτός που θα έπαιρνε τη σύνταξη γήρατος θα…έχανε την αναπηρία ή θα γίνονταν αυτόματα καλά!» δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου ΑμΕΑ Χανίων κ. Αμαλία Μπασιά.
Σύμφωνα με την κ. Μπασιά είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η νομοθεσία. «Ως αναπηρικό κίνημα ζητάμε να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε και οι ανάπηροι 100% ακόμα και αν δεν είναι παραπληγικοί ή τετραπληγικοί να λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας. Είναι πάγιο αίτημα μας εδώ και πολλά χρόνια».

Γιώργος Κώνστας / ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
http://www.goodnet.gr/…/analgito-kratos-me-thuma-82chroni-a…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ