Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ανοίγουν τα Panama Papers – Τράπεζες αλλά και διάσημοι στις λίστες

   Panama  Papers   


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος (Bundeskriminalamt) θα συντονίσει μια μεγάλης εκτάσεως έρευνα είτε πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος, είτε για φοροδιαφυγή, είτε για οργανωμένο έγκλημα ή άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις, γράφει η Sueddeutsche Ζeitung (SΖ).
Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες συμπεριλαμβάνονται στις λίστες, μερικοί εκ των οποίων είναι διάσημοι, αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Εν τούτοις, σημειώνεται, δεν θα γίνουν έρευνες για όλους διότι η απλή ιδιοκτησία μιας «εταιρείας γραμματοκιβωτίου» δεν διώκεται.
Πρέπει να την έχει χρησιμοποιήσει για παράνομους σκοπούς, όπως λ.χ. για να αποκρύψει εισοδήματα ή για να φοροδιαφύγει.
Εκτός τούτου, σε ορισμένες περιπτώσεις τα αδικήματα έχουν ήδη παραγραφεί, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Σχετικά με το γεγονός ότι δεν δημοσίευσε όλα τα ονόματα, γράφει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν όσοι αναφέρονται στις λίστες δεν είναι τίποτε παραπάνω από απλοί ιδιοκτήτες τέτοιων εταιρειών.
Δημοσίευσε δε μόνον τα ονόματα ιδιαίτερων περιπτώσεων, όπως λ.χ. των μάνατζερ της Siemens Xανς Γιόακμ Κόλσντορφ και Γιούργκεν Ραντόμσκι.
Ο Κόλνσντορφ κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της εταιρείας στην Νότια Αμερική και ο Ραντόμσκι είναι ύποπτος για μεταφορά μαύρου χρήματος στον Παναμά από ένα ελβετικό λογαριασμό.
Επίσης, η SZ δημοσίευσε το όνομα του πρωταθλητή της φόρμουλα 1 Νίκο Ρόσμπεργκ του οποίου το συμβόλαιο με την Mercedes έγινε μέσω των βρετανικών Παρθένων Nήσων.
Όπως γράφει η βαυαρική εφημερίδα, τουλάχιστον 28 γερμανικές τράπεζες είχαν δοσοληψίες με το παναμαϊκό δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της υποθέσεως των Panama Papers.
Σχεδόν όλες οι μεγάλες και μεσαίες γερμανικές τράπεζες βοήθησαν πελάτες τους να ανοίξουν ή να διατηρήσουν «εταιρείες γραμματοκιβωτίου» ή να ανοίξουν ανάλογους λογαριασμούς, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Μερικές, μάλιστα όπως η Commerzbank, η Hypo-Vereinsbank και μια θυγατρική της κρατική Bayern-LB στο Λουξεμβούργο πρέπει να καταβάλουν πρόστιμα ύψους εκατομμυρίων για την ανάμειξή τους.
Ορισμένες τράπεζες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βαυαρικής εφημερίδας, έχουν ξεφύγει, αλλά τώρα θα μπουν στο μικροσκόπιο.

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ